Fri frakt på alle ordrer!

/ /
Dermanet.no - Retinol fra Zo Skin Health, SkinCeuticals og Neostrata
Hva er retinol og hva gjør det for huden din?

Innen hudpleie hører man ofte snakk om retinol. Du har sikkert hørt om det og, men hva er det egentlig og hva gjør det for huden din?

 

Vi utreder dette:

Retinol er en form for A-vitamin som kan penetrere dypt ned i huden og påvirke cellene der, altså en cellekommuniserende ingrediens. Den kommer i mange former og har flere navn: tretionin (syre), retinol palmitat (ester), retinol (alkohol) og retinal (aldehyd). Når disse ulike formene påføres huden omgjøres de til den formen for retinol som huden trenger – syren!

 

Noe av ulikhetene mellom disse ligger i hvor kraftig de virker: tretionin er reseptbelagt og gir mye flassing og rødhet i en tilvenningsperiode. Retinol palmitat tolereres godt av de fleste og retinol ligger midt i mellom. Stort sett snakker vi om disse ulike ingrediensene som retinol.

 

Men hvilken virkning har retinol?

Retinol er superhelten i hudpleieingredienser! Det er den mest og best dokumenterte ingrediensen i hudpleie og har vært aktuell i flere tiår og den hjelper mot de fleste uønskede hudtilstander. Den er uvurderlig i age management og bidrar til cellefornyelse og stimulering av kollagen- og elastinproduksjonen noe som gjør fine linjer mindre synlige og øker hudens tykkelse, fasthet og spenst.

 

Den er veldig nyttig i behandling av akne ved å regulere talgproduksjonen. Videre er det en viktig ingrediens for å behandle pigmentering både ved å jevne ut eksisterende hudtone, bedre solskader og hindre nye pigmentflekker.

 

Hvorfor bruker ikke alle retinol?

Det lurer vi også på! Men rødhet og flassing forekommer ofte og man må være villig til å investere litt tid for at huden skal venne seg til det og for å se positive resultater. Vi synes i hvert fall at fra man er 25 burde alle bruke det i en eller annen form. Har man for eksempel veldig sensitiv hud eller Rosacea må man bruke en krem med veldig lav konsentrasjon eller en retinol palmitat.

 

Hvordan skal man bruke retinol?

– få råd av erfarne profesjonelle i forhold til hvilket produkt som passer din hud

– husk at hud er ferskvare! Den fornyer seg kontinuerlig og man må opprettholde en rutine

– huden blir sensitiv av retinol så husk SPF

– begynn forsiktig, kanskje bare 2 kvelder i uken avhengig av type krem

– opplever du uønskede bivirkninger så trapp ned

Fordeler med Retinol kort oppsummert:

 • fungere for de fleste hudtyper
 • viktig age management ingrediens
 • reduserer fine linjer
 • gjør huden strammere
 • regulerer talgproduksjonen
 • mindre synlige porer
 • jevner hudtone
 • øker cellefornyelse
 • Stimulerer kollagen og elastin produksjon
 • hindrer nye pigmenteringer
 • bleker eksisterende pigment
Shop retinol
Vi har flere ulike typer kremer med retinol og gir gjerne råd i forhold til hvilken krem som passer deg! Bestill en konsultasjon eller kom innom en av våre avdelinger på Linderud eller Majorstuen.

Skriv en kommentar

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.