Fri frakt på alle ordrer!

/ /
Topp
Image Alt

DermaNet.no

Dermanet.no - SkinCeuticals SPF

Påsken nærmer seg med stormskritt! I den forbindelse er det mange som gjerne tar seg en tur opp til fjellet eller reiser til sydligere strøk. Det er ofte på denne tiden at man opplever å bli solbrent da man nyter de første herlige solstrålene etter en kald vinter. 


Uansett hvor man befinner seg i verden, vil solen stå høyest over horisonten mellom klokka 10:00 – 14:00. I denne perioden skinner solen på sitt sterkeste og hele 50 % av den totale UV- strålingen per dag avgis i løpet av disse fire timene. For de som reiser opp til fjellet for å unne seg snø og påskesol er det viktig å vite at solen er sterkere jo høyere du kommer opp på fjellet. De ultrafiolette strålene øker med opptil 12% for hver 1000 meter. Snøen reflekterer nesten 80% av strålingen, så ved kombinasjonen av sol, snø og høyde er risikoen for å bli solbrent svært høy!


Et godt tips utenom å bruke gode solbeskyttelsesprodukter er å være bevisst på å sole seg forsiktig den første dagen slik at huden får tid til å utvikle sin egen beskyttelse.

Med andre ord: start forsiktig og øk dermed soltiden langsomt for å unngå å bli brent.


Dessuten vil brunfarge som utvikler seg langsomt bli penere og holde lengre enn farge som utvikles hurtig. Det mange ikke er klar over er at solforbrenninger lagrer seg i huden. Huden klarer ikke å reparere alle skadene den blir påført. Nettopp derfor vi får de kroniske solforandringene som rynker, pigmentforandringer, utvidede blodkar og i verste fall hudkreft.


Det finnes et stort utvalg av solprodukter på markedet:


Solspray

Egner seg for de som vil ha enkel påføring av produktet samt dekke store overflater på kort tid.

Solkrem

Er alltid å anbefale for ansikt og kropp. Fete solkremer til tørr hud og tynnere solkremer til fet hud.

Sololje

Inneholder ofte lav beskyttelse og bør brukes til hudtyper som sjeldent eller aldri blir solbrent.

Solstift

Brukes lokalt til å beskytte utsatte steder slik so f.eks nese, lepper og ører. Har tykk konsistens og høy beskyttelsesgrad.

SUNBLOCK

Har svært høy beskyttelse for å stenge mest mulig ultrafiolette-stråler ute fra huden.


Skriv en kommentar

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.