Topp
Mars er første vårmåned og solen skinner stadig sterkere. Det gir oss deilig lys, varme og D-vitamin! Men som kjent kan UV-stråler skade cellenes DNA, øke risikoen for hudkreft samt de forårsaker mye av hudens aldringstegn. Og selv om vi er sikker på at du bruker UV-beskyttelse året rundt er tiden inne for å øke innsatsen!

Tidligere var de fysiske solkremene tykke og la seg som en hvit hinne på huden og ble typisk brukt på barn. Nå har mange av disse blitt veldig bra og kan fint brukes også under sminke. Er man plaget med pigmenteringer bør man prøve å bruke fysisk solkrem.

 

Cellene som produserer pigment er svært reaktive og kan reagere på varme. Den fysiske solkremen reflekterer solen bort fra huden i motsetning til den kjemiske som omformer strålene til varme. Har man veldig sensitiv hud eller rosacea kan fysisk solkrem også være en fordel da de kjemiske kan irritere huden.

 

Har man akne og fet hud er det viktig å bruke en solkrem som ikke tetter porene eller er for fet. Da kan de kjemiske være et godt valg. Vi har fantastiske solkremer som jevner hudtonen og gir strålende hud og som gir optimal beskyttelse. Kontakt oss gjerne for råd om hvilken solkrem som passer deg, men husk:

Bruk tilstrekkelig mengde solkrem. Påfør ofte. Svetter man mye og bader så må man påføre enda oftere. Ikke glem hals og hender. Bruk fra SPF 30 og oppover.
Dermanet.no - ZO SKIN HEALTH Solkrem

I tillegg til å beskytte mot UVA og UVB beskytter ZO SKIN HEALTH sine solkremer også mot HEV og IR stråler.
Les mer om disse her.

Begreper

UVB (burn) er betegnelse på de ultrafiolette strålene som gjør oss brune og kan gi solbrenthet. SPF er betegnelsen for UVB beskyttelsen. En SPF på 10 vil altså kunne gjøre at du kan være ti ganger lenger i solen enn du normalt hadde kunne vært ved bruk. 

 

UVA (aging) er de ultrafiolette strålene som gjør at huden eldres. Denne angis ikke i faktorer, men er bare oppgitt som UVA. UVA strålene er tilstede året rundt og er ikke påvirket av årstid og skydekke i samme grad som UVB. 

 

HEV (High Energy Visible Light) – også kalt blått lys, er synlige stråler fra solen, men også fra PCer og mobiler. 

 

IR-stråling står for infrarød stråling og betegner stråling som er usynlig for øyet og som kommer fra varme objekter. 

Skriv en kommentar

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.